Fodbold

Teknik, taktik, intensitet, fart og vindermentalitet. Fem ord, der indrammer fodboldfilosofien på VGI. På VGI får du fodboldtræning på et højt niveau, hvor du bliver udfordret der, hvor du er.

På VGI elsker vi at spille fodbold, og vi er af den klare overbevisning, at fodbold skal spilles. Centralt for træningen på VGI er nemlig, at bolden skal være i fokus. Vi har en ambition om, at vi altid skal have bolden med i alt, hvad vi laver – uanset om det er individuelle øvelser eller samspil i større grupper. I løbet af året bliver du præsenteret for fodboldtræninger med alsidige og varierede træningsaktiviteter, som spænder over et bredt intensitetsniveau.

På VGI kan du have fodboldtræning 6 gange om ugen fordelt på drenge- og pigetræninger. Der er normalvis ca. 70 drenge og 40 piger, som vælger fodbold på VGI.

Her på skolen afholder vi kvalifikation til Østjyske Mesterskaber i fodbold, og derudover er vi med i Skoleligaen samt en DBU-turnering i DM-, A- og B-rækken, hvor vi dyster mod andre efterskoler i regionen. Tilmed deltager vi ofte i DM for efterskoler. Dette betyder, at vi i løbet af året har mange kampe for alle vores hold. Vi har normalt 4 drengehold og 2 pigehold.

Fodboldundervisningen på VGI vil bl.a. indeholde følgende:

Teknisk/fysisk opvarmning med bold
  • Possessionspil
  • Afslutningsøvelser
  • Det færdige spil - spil på to mål
  • Taktisk træning
  • Niveauopdelte træningsstationer
  • Standardsituationer
  • Agility-træning
Derudover laver vi niveauopdelt træning, så du bliver udfordret på netop dit niveau. På denne måde opbygger du relationelle færdigheder, hvormed du opnår en bedre forståelse for dine medspillere. På VGI kan alle være med. Derfor kan du spille fodbold på VGI, selvom du er nybegynder eller har spillet på et højt plan.   


 

2018 Bang-Vester