Anderledes uger

Vi har en del uger og dage med anderledes program. Formålet med de anderledes dage og uger er, at eleverne oplever at arbejde fælles om et projekt i sammenhængende tid. Gennem andre arbejdsformer og andre emner oplever de sig selv og hinanden på nye måder og bliver derved klogere på sig selv og andre.

Startuge

Tre dage med lege og aktiviteter, der introducerer vores hverdag, og de lærer hinanden at kende, snakke i familiegrupper og teams om skolens rammer, regler og mål, valg af valgfag til 1. periode og fællestimer.

Vigsøturen

3 døgns-tur til Vigsø Feriecenter i Thy.

Turen er i vores kalender placeret omkring en måned efter skolestart. Formålet med turen er teambuilding.

Eleverne bor i hytter á 6 personer og skal prøve kræfter med vandaktiviteter, friluftsliv, vandreture og teambuilding.

Brobygning

Hvis du går i 10. klasse, skal du i 1 uges brobygning. Brobygningen er fordelt således, at du skal tre dage på en ungdomsuddannelse og 2 dage på en anden. Mindst den ene af de to uddannelser skal være en erhvervsuddannelse (EUD, HTX, HHX), og den anden kan eksempelvis være STX (alment gymnasium). Du skal i brobygningen afklares om hvilken ungdomsuddannelse, der passer til lige netop dine ønsker. Brobygningen foregår enten i Randers eller Grenå.

Terminsprøver

De skriftlige prøver i dansk, matematik, engelsk og tysk prøves af. Prøverne ligger meget tæt, men eleverne oplever, hvordan det er at være til prøve og fornemmer tiden, de har. Studie10 eleverne arbejder med Terminsprøveprojekt i disse dage.

Teateruge

Når kalenderen siger uge 47 bliver hele skolen omdannet til ét stort teater. Der bliver bygget scene, malet kulisser, syet kostumer, trænet dans, testet lys, terpet replikker, øvet musik og de kreative talenter for lov at udfolde sig. Vi starter bare med et manus og en masse gode idéer og 6 dage efter ender det hele ud i 3 forestillinger for forældre, bedsteforældre, gamle elever og byen. En uge hvor eleverne møder hinanden på nye måder og prøver kræfter med de skrå brædder.

OSO/Projektuge

Alm. 10. klasse eleverne skriver deres obligatoriske selvvalgte opgave. Arbejdet resulterer i afleveringen af et produkt og en fremlæggelse, som derefter bliver bedømt af projektvejlederen. Opgaven tager sit udgangspunkt i elevernes uddannelsesplan. 9. klasse eleverne har projektuge, samtidig med, at 10. klasserne arbejder med deres OSO. Også 9. klasses projekterne afsluttes med afleveringen af et produkt, en fremlæggelse og en bedømmelse. Studie10 eleverne har projektuge og slutter med fremlæggelser.

Skitur

Hvert år i starten af januar, tager hele skolen på skitur til Hafjell i Norge. Her har vi en fed tur, får en masse frisk fjellluft og får banket en masse kilometer af på de mange pister. Formålet med turen er at opleve noget, der er større end dagligdagen og selvfølgelig at blive bedre til at stå på ski. Vi bor i hytter á 8-16 personer, hvor der selv laves mad og bliver hygget. Vi niveauopdeler på skiholdene, så selvom du er nybegynder eller ekspert, vil der være en undervisning der passer til dig. Du kan vælge om du enten vil stå på ski eller snowboard.
Her kan du se en video af en af vores skiture: Skitur til Hafjell 15/16

Opvisninger

Til marts måned tager alle eleverne på opvisningsturné i det øst-, midt- og nordjyske. Vi er afsted i de fleste weekender og laver 15-16 opvisninger med vores show. Vi er ude til både lokalopvisninger, skoleopvisninger og DGI opvisninger. Vi kører i bus rundt og eleverne oplever, hvordan det er at skulle præstere under forskellige forhold. De kommer tættere på hinanden og oplever at være stolte af deres fælles præstation. Det hele kulminerer med opvisningen i Gigantium i Aalborg, hvor vi sammen med 15 andre efterskoler fremviser foran 3-4000 tilskuer.
Se vores opvisning fra sidste år her: VGI 17/18 Gymnastikopvisning

Prøveperiode

Eleverne er til èn prøve om dagen. Resten af dagen læser de eller laver diverse aktiviteter på området. Studie10 eleverne har fagdage i disse dage. Inden den mundtlige prøveperiode begynder afsættes et par uger hvor eleverne koncentrerer sig om de fag de skal til prøve i. De har mulighed for at have spørgetid/undervisning hos deres lærer. Studie10 eleverne forbereder deres årsopgave. I løbet af 11 skoledage afvikles samtlige mundtlige/praktiske prøver. Eleverne er på deres værelser hver formiddag, hvor der er ro og mulighed for at forberede sig til prøverne. I samme periode har eleverne forskellige praktiske opgaver i skolens køkken og på fællesområder. Studie10 eleverne afslutter og går til prøve i deres årsprojekt.

 

Slutuge

I den sidste uge af efterskoleåret, tager vi på en 4 dages tur i det fri, hvor samarbejde, samvær og råhygge er kodeord. Vi laver aktiviteter sammen og nyder den sidste tid sammen. De sidste to dage af ugen består af oprydning fra sluttur, rengøring, samt en afslutningsaften. Sidste eftermiddag hvor forældrene henter deres barn består af taler, sange, minder fra året, samt udlevering af afgangsbeviser. 


2018 Bang-Vester