Menu

Valgfag 

Udbuddet varierer fra år til år alt efter lærernes kompetencer og elevernes interesser. Der kan vælges om 3 gange i løbet af skoleåret og enkelte valgfag tilbydes kun i en periode.

I år tilbydes:


Mindre idrætsvalgfag:
Spinning, crossfit, bikinitræning, alternativ idræt

Spinning
Vi har adgang til 12 spinningcykler m. computer. Sjovt og hård konditionstræning til musik.

Crossfit
Funktionel styrketræning udendørs hvor vi bruger træktordæk, store hamre, tove og tunge sten. Både for piger og drenge der vil udfordre sig selv og svede og blive stærkere.


Alternativ Idræt

Det er et fag for dig som er tosset med at bevæge dig og dyrke idræt. Du vil få sved på panden, komme til at spille nogle spil du ikke kender til og nogle som du har prøvet før, bare med nogle andre regler. . Eksempler på de traditionelle idrætsgrene kan være håndbold, fodbold, basketball, volleyball, badminton, tennis og bordtennis, mens de mere utraditionelle idrætsgrene kan være avishockey, battle, skumtennis, Guiantball, pingvinfodbold og mange mange andre spil som du måske foreslår. Har du selv nogle andre ideer til utraditionelle idrætsgrene, er du meget velkommen til at komme på banen. 

Øvrige valgfag:

keramik, billedkunst, Års DVD, kor, sammenspil, drama, guitarundervisning, massage og strikning.


Keramik
Lær at bruge forskellige teknikker, bl.a. drejebænken til at lave lerkrukker og -figurer.

Års DVD 
Vi optager og producerer en DVD om året på VGI, som vi så masseproducerer, så alle elever kan få et minde med hjem.

Korsang
Er du glad for at synge enstemmige og flerstemmige nye og ældre sange sammen med andre er korsang sagen for dig. Sammen finder vi det udvalg af sange, vi vil synge.

Sammenspil
Sammenspil er for dig der kan synge eller spille musik og har lysten til at være en del af et band. Vi spiller et bredt udvalg af numre indenfor rockmusikken. Numrene udvælges af de enkelte bandmedlemmer i samråd med læreren. Vi arbejder på at få et bredt repertoire, der kan bruges i forskellige sammenhænge i skoleåret, fx teateruge, cafeaftner mm.

Guitarundervisning

Undervisningen er både for dig, der er begynder og dig, der har erfaring.

Drama

Tilbydes som valgfag i dele af året, og her er der mange muligheder for udtryksformer. Ud over almindelige dramaøvelser kan vi lave skuespil, revy eller noget andet - alt efter, hvem der er med og hvor engagerede, I er. I drama gælder det om at gå med og sige ja til ideer, som du måske finder lidt skøre, men du får i alt fald chancen for at udfolde dig. Dramaholdet har som regel også en væsentlig funktion i forbindelse med vores teateruge (se denne).

Billedkunst
Her kan du tegne og male - også selvom du er ny- begynder. Hvis du i forvejen godt ved, at du er dygtig til faget, kan du sagtens hente ny inspiration og blive endnu bedre. Vi arbejder med forskellige materialer og eksperimentere med farver og form.

Massage
Eleverne masserer hinanden to og to og vil arbejde med forskellige massageteknikker. Undervejs snakker vi lidt anatomi og fysiologi. Hver gang slutter vi af med afspænding.

Strikning
I dette fag kan du lære at strikke eller få nye udfordringer, hvis du allerede kan i forvejen. Du vælger selv, hvad du vil strikke – næsten. Der strikkes computertasker, mindre tasker, tørklæder, trøjer og meget mere.

Friluftsliv

Lær at sejle kano. Prøv at klatre i de virkeligt høje træer. Lav din egen udendørs sauna. Hyg omkring bålet. Sov under åben himmel. Bliv vækket af myggene. Bliv udfordret på en overlevelsestur. Bliv våd. Bliv træt. Bliv varm igen og mærk hvor meget mere du lever når hverdagen ikke bare er chips og fjernsyn...

På Vivild er der tradition for meget friluftsliv. Hvad enten det er som valgfag, som stor fælles overlevelsestur, på skiture, en hyggeaften foran lejrbålet eller vores fælles afslutnings-lejrtur, så er der masser af muligheder for at komme ud og få en masse gode oplevelser.

Vores faciliteter er helt i top: Egen skov, kanoer, grej til klatring og hyggelige lejrpladser, der giver gode rammer for gode oplevelser.

Friluftsliv på Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole skal først og fremmest give dig gode oplevelser og situationer ude i naturen. Friluftsliv kan både være timer i dit ugentlige skema og ture i weekender hvor vi kommer ud i skoven ned til havet eller ud på skolens eget friluftsområde. Indholdet vil dels være fagligt, dvs. at du lærer orientering i naturen, primitiv madlavning, at overnatte i det fri, at sejle i kano eller at bygge bivuakker. Men friluftsliv er også tid til socialt samvær ved lejrbålet og mulighed for blot at nyde stemningen, atmosfæren og livet ude i naturen.

 

 

 

 

p8175674dsc_8932