Elev på VGI

Hvilken klasse skal jeg gå i? Hvilke valgfag kan jeg få? Hvordan foregår aftenerne? Og hvordan med weekenderne? - Få svar på det meste her!

Boglig undevisning:
På Vivild kan du enten gå i 9. eller 10. klasse.
10. klasse er opdelt i enten almindelig 10. eller vores projekorienteret Studie10, som du vælger før skolestart. Du kan tilvælge at have tysk og fysik, hvis du ønsker det.
9. klasse har lidt flere boglige timer (naturfag og medborgerskab), da du skal op til prøve i Folkeskolens Prøver (FP9).
Den boglige undervisning ligger som udgangspunk om formiddagen, så du har mulighed for at dyrke sport efter middag.

Valgfag:​
På VGI har vi ikke linjer - men til gengæld har vi ca. 30 forskellige valgfag du kan vælge imellem. Det vil sige, at du kan have et skema lige præcis som DU vil have det. Alt lige fra fodbold, håndbold og spring til yoga, musik og kreativ. Læs mere om de forskellige valgfag HER.
Du vælger nyt skema 3 gange i løbet af året - så der er rig mulighed for at prøve så meget som muligt.

Fritid og aftenen:
I fritiden og om aftenen har du rig mulighed for at benytte alle vores faciliteter og lave det du har lyst til. Der er også tid til at du kan slappe af eller hænge ud med vennerne. Der er altid godt gang i hallerne med boldspil og badminton, samt stor aktivitet i springcenteret. Har du brug for at være lidt mindre fysisk aktiv, bliver der hygget i opholdstuer, på værelser eller i vores pejsestue.

Roomies:
På Vivild kommer du til at bo med 1-3 andre elever, alt efter størrelsen på værelset. Dine nye roomies skal du bo med hele året og bliver derfor nogen du kommer tæt på. Find tid og plads til hinanden - så lover vi at du får nogle venner for livet.

Lærerne:
Lærerne på Vivild er ikke som du kender det. Så hvad og hvem er vi?
  • I den boglige undervisning vil vi lære, vide og undersøge med dig
  • I valgfagene vil vi udfordre, dygtiggøre og lege med dig
  • I fritiden vil vi hygge, snakke og vide noget om dig
  • I de personlige snakke vil vi trøste, hjælpe og forvente noget af dig
Alt i alt - En lærer, træner, mentor og forældre samlet i et :)

Weekender:
I de fleste weekende kan du vælge at blive på skolen. Her er der plads til VIRKELIG at lære hinanden bedre at kende. Vi står lidt senere op, laver sjove og anderledes aktiviteter samt får plads til at slappe af og lade op, sammen med dine efterskolevenner. Nogle weekender vil være obligatoriske, hvor vi har fælles aktiviteter i form af stævner, kurser eller gymnastikopvisninger.

Hvad siger eleverne?
Læs om, hvordan nogle af vores elever oplever deres efterskoleophold på VGI og hvorfor de valgte VGI:
Mød Gustav, Sara, Danni, Camilla og Magnus

2018 Bang-Vester