Forældrebrev

Herunder kan du downloade de forældrebreve, som er udsendt i løbet af skoleåret.

                                                                                                                                                                     6/12 2018

Kære alle forældre

Efter en veloverstået teateruge og ØM i badminton kan vi nu begynde at se frem mod de næste ting, der skal ske. De unge mennesker er ved at rette fokus på hverdagen og lektierne igen, og det daglige tempo er skruet lidt ned i forhold til teaterugen. Det er en årstid med mange syge og de mørke måneder er altid lidt mere hårdere ved det mentale overskud hos nogle af eleverne. Det ændrer dog ikke på, at der fortsat er en rigtig god og positiv stemning på skolen.

Tusind tak for opbakningen til finalefremvisningen fredag aften i teaterugen. Der er ingen tvivl om, at det var en kæmpe oplevelse for eleverne. Der skal også lyde en stor tak for jeres interesse i at komme til vores erhvervsaften. Der var 20 forældre repræsenteret med meget forskellige erhverv, og mange flere havde tilbudt sig. Skønt med sådan en opbakning. I kan se billeder på vores facebook og instagram fra dagen.

Derudover er vi kommet godt igennem terminsprøverne for 9. klasserne og brobygningen for almindelig 10.. Er der nogen fra studie 10, der er i tvivl om uddannelsesvalg og sted og har brug for et besøg på en uddannelsesinstitution, kan de kontakte Peter Seiding eller Rene Friis og forhøre sig om mulighederne. Til info er der terminsprøver for alm. 10. klasse mandag til onsdag i ugen op til juleferien. Resten har almindelig undervisning.

Vores 3 studievejledere - Janne Byskov (jb@vgi.dk), Peter Seiding(ps@vgi.dk) og Rene Friis (rf@vgi.dk) er så småt gået i gang med vejledningssamtalerne. Det er vigtigt, at I derhjemme også får gode snakke om næste år og uddannelsesvalg. Husk der skal vælges både med hjerte og hoved ;)

Vi har nu siden efterårsferien haft en fysioterapeut tilknyttet. Han er praktiserende i Auning, og har primært taget imod elever, der har haft en henvisning, eller hvor deres forsikring har dækket behandlingerne. Det har fungeret rigtig godt, men vi vil alligevel prøve en ny model efter skituren. Camilla Kristiansen skal på barsel her i december, og den person der skal ind og tage hendes pigefodbold er fysioterapeut her i Vivild. Han hedder Frederik, og har ikke noget ydernummer, så der kommer ikke til at være noget med henvisning eller forsikring, hvis man skal have behandling. I stedet betaler vi ham løn, så prisen bliver skruet ned på 100 kr. pr. konsultation for alle. Ønsker man at ens barn skal til fysioterapeut, kan man i første omgang sende mig (Jan) en besked på Viggo, hvorefter jeg nok skal formidle det videre. I vil få en opkrævning cirka en gang om måneden for eventuelle behandlinger. Han vil også få et genoptræningshold en gang om ugen, hvor alle dem, der er for skadede til deres valgfag, kan deltage. Betalingen for dette står vi 100% for.

I den kommende weekend er der jo søskendeweekend. Det er den enkelte elev, der skal sørge for, at alle ens gæster har det godt. Der laves fælles program. Gæsterne sover på madrasser på elevværelserne. Ankomst lørdag den 8. december kl. 10.00. Afhentning søndag kl. 13.00. Medbring sovegrej (også gerne madras) og idrætstøj. Har man ikke nogen gæster og er på skolen, skal man hjælpe til med opgaver i forbindelse med søskendeweekenden.

Tirsdag d. 18. og onsdag d. 19. december er der fagdage på skolen for 9. og almindelig 10. kl. Studie 10 fremlægger deres terminsprojekt i disse to dage.

Torsdag d. 20. og fredag d. 21. december bliver konverteret til juledage med bl.a. julehygge, kirkegang, julemiddag, dans om juletræ, boldspilsturnering mod lærerne og lidt overraskelser. Eleverne har fri fredag til sædvanlig tid kl. 14.45. De unge får alle skolens årsskrift med hjem (2 stk. til dem der er to familier).

Efter en velfortjent juleferie glæder vi os til at se alle igen torsdag den 3. januar mellem kl. 19.00 og 21.30, hvor de unge har deres Norgeskuffert med. Se pakkeliste sidst i dokumentet. HUSK AT TJEKKE PAS OG DET BLÅ SYGESIKRING Husk også at passet skal op på skolen inden ferien.

D. 4/1 handler om gymnastik, Norge, sang og om at komme rigtig godt i gang igen.

Uge 2 er vi i Norge. Vi skal til Hafjell ved Lillehammer. De unge skal bo i hytter sammen - nogle 8 og andre op til 16 i storhytter. De unge bor drenge og piger sammen… på hver deres værelser og skal selv lave mad. Vi tager afsted meget tidlig morgen lørdag den 5/1 2019, og kommer tilbage fredag eftermiddag d. 11/1 2019. Der bliver mulighed for afhentning af elever i Frederikshavn, Aalborg, Randers eller Vivild. Der kommer løbende nærmere info om turen.

Vi glæder os til en december måned med julehygge, søskendeweekend, julekalendere og en masse kampe i de forskellige sportsgrene. God december måned.

På personalets vegne
De bedste hilsner fra Poli, Mette og Jan

-------------------------

PAKKELISTE TIL SKITUR

 Pas MEGET VIGTIGT!
 Det blå EU-sygesikringskort MEGET VIGTIGT!
 Skiundertøj – gerne 2 sæt
 Flere par almindelige sokker + skisokker
 VGI-dragt eller anden træningsdragt
 Fleecetrøjer, uldne trøjer eller andet varmt mellemlag
 Sne- og vandtæt varm jakke eller skijakke
 Sne- og vandtætte overtræksbukser eller skibukser
 Vinterstøvler  Indesko – badetøfler til hytten
 Halstørklæde
 2 huer
 2 par handsker/luffer
 Skibriller og/eller solbriller
 Læbepomade
 Toiletgrej
 2 håndklæder
 Sengelinned (lagen, dyne- og hovedpudebetræk)
 Hyttehygge! Kort, spil, ”aftenguf” m.m.
 Lille tæppe og lille pude til busturen
 Der kan betales med kort alle steder. HUSK: I skal kun pakke til 5 dage på ski – og at der kan være MEGET koldt i Norge. På grund af begrænset plads i busserne, skal I pakke jeres bagage i 1 sportstaske eller 1 kuffert – der må ikke pakkes i rygsække. For at begrænse bagagemængden mest muligt – og fordi der kan være meget koldt, når vi ankommer i Norge – vil vi gerne have, at I har jeres vinterjakke og vinterstøvler med i bussen under rejsen. I må kun have 1 stk. håndbagage med i bussen. Håndbagagen skal kunne være i bagagehylden over sædet.                                                                                                              

Tidligere forældrebreve

2018 Bang-Vester