Forældrebrev

Herunder kan du downloade de forældrebreve, som er udsendt i løbet af skoleåret.

                                                                                                                                            Forældrebrev d. 2/10 2018

Kære forældre 

Tiden går hurtigt i godt selskab, og inden vi næsten får set os om, er der efterårsferie. Denne tid på året begynder for mange at være der, hvor lejrskolestemningen er forsvundet, og hverdagen for alvor træder i kraft.

Der er i skrivende stund 183 elever. Der er en lille håndfuld elever, der har været nødt til at afbryde deres efterskoleophold, men til gengæld har vi fået stort set samme antal nye elever ind på skolen. Hverdagen er præget af begejstrede unge mennesker, der byder ind på rigtig mange fronter.

Der er nu kommet gang i en fysioterapeut på skolen. Hvis man har en henvisning fra en læge, kan eleven få en tid ved ham. Kontakten går fra eleven til mig eller vores skadeslærer, og vi finder herefter en tid med fysioterapeuten. Vi sender en besked til jer på Viggo, så I ved hvornår tiden ligger, og at det er noget, I er indforståede med.
Har man ikke en henvisning, kan man også få behandling, men så skal I betale, som ved enhver anden behandler. Afregningen går uden om skolen.

September har budt på flere oplevelser.

D. 3/9 tog vi på vores friluftstur til Bogensholmlejren på Syddjurs. Eleverne cyklede de 40 km derned og hjem, der var vandretur, natløb, bålhygge, skiskydning uden ski, kanosejlads og rigtig mange andre aktiviteter i løbet af de tre dage. Eleverne var virkelig seje og som altid positive og glade i deres tilgang til aktiviteterne. Vejret var med os, så der var nogle af eleverne, der sov under åben himmel den sidste nat. Det var nogle trætte elever, der landede på skolen torsdag eftermiddag efter den sidste cykeltur.

I uge 37 blev der afholdt den første runde elevsamtaler. Alle forældre skulle gerne være blevet ringet op af deres barns k-lærer med en tilbagemelding. Det er vigtigt for os, at I alle oplever der kommer informationer hjem om jeres unge menneske. Husk, hvis der er noget I gerne vil have svar på eller undrer jer over, så tøv ikke med at kontakte os.

Der har indtil nu været to frivillige weekender i skoleåret. Den første weekend var der 130 elever, der blev på skolen, og i den anden var der 150 elever. Det giver noget helt specielt at være på skolen i weekenderne. D. 16/9 havde vi åbent hus, hvor eleverne viste rundt. Det var tydeligt at mærke, at de var stolte af at vise DERES skole frem, og de fik virkelig meget ros af dem der var på besøg.
Der er enkelte, der har spurgt til, hvorfor vi lægger de forlængede weekender, som vi gør. Efterskoler gør mange ting lidt forskelligt. Hvis man sammenligner de forskellige skolers kalendere, vil man kunne se små men tydelige forskelle hele vejen rundt. For at skabe den bedste start for vores elever, har vi lagt den første periode ind i nogle 14-dages moduler. Nogle moduler med mulighed for selv at vælge at blive weekenden med, og andre hvor vi har weekenden som obligatorisk. Når man i en opstart har været her 14 dage trænger man ofte til en lille pause, hvor antennerne får fred. Ved at vi styrer det, er det vores erfaring, at flere elever får de samme oplevelser med. Det store fremmøde i de to frivillige weekender er en direkte udløber af måden kalenderen er sat sammen. De forlængede weekender hænger altid sammen med en obligatorisk. Antallet af skoledage er lovbestemt, men det kan variere, hvordan de ligger placeret hen over skoleåret som helhed.

D. 29/9 blev der afholdt Vivildstævne i fodbold… i Grenå. Det er en slags for-turnering til ØM for alle efterskoler i vores region. ØM står for Østjysk Mesterskab.
Det blev en super dag, hvor vi havde hold i finalerne i fire ud af fem mulige rækker. Drengene vandt DM- rækken og B-rækken. I b-rækken var vi sågar meget tæt på, at finalen blev et rent Vivildopgør mellem 3. og 4. holdet. Pigerne i DM-rækken tabte deres finale i straffesparkskonkurrence, og drenge A blev også slået knebent i deres finale. Virkeligt flot klaret og det var nogle sejrsglade og trætte unge mennesker, der skulle siges godnat til om aftenen.

Dagen efter var der efterskolernes dag, og igen var der kun ros tilovers til alle elever. Flere af de besøgende spurgte efterfølgende, om vi havde bestukket dem, til at fortælle så begejstret og positivt om skolen. Vi finder ikke bedre ambassadører for skolen, end glade elever, der oprigtigt virker begejstrede. Vi glæder os allerede til næste åbent-hus, så folk udefra kan komme og hilse på eleverne og mærke stemningen på skolen.

I oktober måned er der efterårsferie i uge 42. Eleverne skal være tilbage på skolen søndag til normal tid.

Den 10/10 og 11/10 er der fagdage, og d. 12/10 er der støtteløb. Det er et løbearrangement, hvor eleverne løber til fordel for Kræftens bekæmpelse. I har fået mere information om dette på Viggo. Tak til alle jer, der allerede har meldt tilbage, og det er selvfølgelig fortsat muligt at melde sig som sponsor.

D. 4/11 er der forældredag. På forældredagen er der mulighed for at snakke med k-læreren og/eller en faglærer fra klassen i en FagCafe i løbet af dagen. Behovet for samtaler varierer fra forældre til forældre, og derfor skal de ses som et tilbud og ikke en skal-ting. I vil inden udgangen af denne uge modtage en besked fra k-læreren, hvor I skal melde tilbage, om I ønsker en uddybende samtale med k-læreren, med afsæt i første tilbagemelding fra elevsamtalen. I bedes melde tilbage på denne besked senest onsdag aften kl. 21.00.

Senere vil I modtage en kort beskrivelse af jeres barns faglige niveau og indsats. Det er ikke en elevudtalelse, men nogle standardpejlinger til jer forældre, så I kan se, hvordan det går i grove træk. I kan være sikre på, at hvis der er noget fagligt presserende vedr. jeres barn, så skal I nok blive informeret løbende hen over året. På Forældredagen vil det være en overordnet snak med faglærerne. Snakken med klæreren vil handle om trivsel og det at være efterskoleelev. Er der store ting, der skal snakkes om, er det bedst at disse lægges på en anden dag. Dette tager man kontakt til k-læreren om, hvis der er behov.

Programmet for dagen

09.30 - 12.15    Samtaler + FagCafe
11.30 - 12.40    Frokost
12.30                 Elever møder hal A
12.50 - 13.10    Gymnastikfremvisning
13.15 - 13.45    Fællessamling og orientering om skoleåret indtil nu samt kor
13.50 - 16.30    Samtaler + FagCafe

Nogle forældre vil blive inviteret til at møde op om formiddagen, og andre forældre vil blive inviteret til at blive efter middag.

De bedste hilsner fra Ledelsen på VGI
Poli, Mette og Jan


Tidligere forældrebreve

2018 Bang-Vester