Menu

Gymnastik

Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole vægter gymnastikken højt og har 4 gymnastiklærere. Alle elever skal have gymnastik 3 gange om ugen. Mange har derudover valghold i springgymnastik og rytmegymnastik. Vi har mange som er dygtige gymnaster før de starter, de bliver endnu dygtigere, lærer nye spring og opnår større kropskrontrol. De er også vigtige for at trække "nybegynderne" godt i gang.

Vi har også mange elever som ikke synes, at gymnastikken er deres første valg, men bruger den megen træning til at bliver bedre fysisk trænet, få bedre koordination, balance, kunne hoppe højere og kaste hårdere. Vi har en flot gymnastik/ spring sal, vi har mange skumredskaber, vores egen airtrack, og vi samarbejder med RGI om deres udstyr. Vores gymnastikledere er alle erfarne, dygtige og engagerede mennesker som har haft meget med gymnastik at gøre på højt niveau. Vi laver mellem 10 og 12 opvisninger, nogle frivillige og andre er obligatoriske for alle. Alle kan få meget ud af gymnastiktimerne, og hvert år oplever vi nybegyndere, som laver nogle fantastiske flotte spring til opvisningerne. Der er rig lejlighed for at træne ekstra om aftenen. Vi vil meget gerne meget gymnastik. På Vivild Gymnastik- & Idrætsefterskole er gymnastik et obligatorisk fag. Ud over den obligatoriske gymnastik kan du vælge 2 timer rytmisk gymnastik og 4 timer springgymnastik.

Fællesgymnastik

Du skal have fællesgymnastik. I fællesgymnastik arbejdes der grundtræning, så du bliver bedre til at bruge din krop. Faget slutter med en serie som du skal vise til gymnastikopvisningerne i foråret.

Opvisninger

Du skal være med til skolens gymnastikopvisninger, der ligger i foråret. Jeres opvisning vil være en blanding af gymnastik med hele elevholdet og af valgholdene i gymnastik.

Når opvisningsprogrammet er klar, vil I kunne finde et link til programmet under "Nyheder" på hjemmesidens forside.

Spring

Du får mulighed for at blive dygtigere til at springe. Hvis du ikke kan i forvejen, kan du lærer at stå på hænder, lave forskellige spring på måtte, på springbræt, over plint mm. Vi tager udgangspunkt, der hvor du er og fortsætter derfra.

Rytmisk Gymnastik

I dette fag har du mulighed for at få flere udfordringer rent gymnastisk. Rytmisk gymnastik er en blanding af rytmisk gymnastik og dans, og der arbejdes med rytmer, udtryk og elegance. Man laver en serie på ca. 3-4 min. varighed, som indgår i vores fælles opvisningsprogram.

 

a-(1)b