Poul Boe Andersen er død

Poul Boe Andersen er død 2.10.2020.

Skolen har til bisættelsen sendt en krans med en sidste hilsen og en dybtfølt tak for alt det, som Poul gav skolen, dens elever og personalet.

Æret være Pouls minde.


En sidste hilsen til Poul fra skolens forstanderpar 2000 - 2017, Carsten og Helle Bak Holvad

Kære Poul.
Da vi kom til Vivild, var det tid for Hjørdis og dig at afslutte jeres kapitel på Vivild. Et stort kapitel lukkede, og vi så og oplevede, at vi skulle løfte en tung arv efter jer to.
Men det var aldrig noget, I gav udtryk for. I vores første år i Vivild boede du og Hjørdis i vores baghave.
“Bor den gamle forstander i jeres baghave?”, spurgte venner og bekendte. “Det kan da ikke gå”. Men det kunne det, for det var jo dig og Hjørdis.
Vivild var jeres livsværk. I havde stået i spidsen for en hel særlig kultur, som blev skabt sammen med jer. En “Vivild-ånd” vil nogle kalde den. Det er svært at sætte ord på. Det er noget, man kan mærke.
Du og Hjørdis var en stor støtte for os. Jeres dør var altid åben, når vi var i tvivl om noget, og vi kunne spørge jer om alt. I vidste aldrig bedre, men lyttede og sparrede med os, så vi selv voksede med opgaven. Det var helt særligt.
I må have tænkt jeres undervejs, efter vi overtog forstanderposten......Men vi har aldrig tvivlet på jeres opbakning. Det betød SÅ meget for os.
Du kunne løfte vores små hverdagsudfordringer, udfordringer med personale eller elever, op på et andet plan. Sætte tingene i perspektiv for os. Se på skole- og elevproblemer, så vi blev mere bevidste om de større linjer, og den kultur vi skabte sammen med det øvrige personale. De store opgaver, vi er sat i verden for, som uddannelse- og dannelsessted.
Du formåede at sætte dig spor i os, som du har gjort i rigtig mange efterskoleelever og lærere gennem årene på Vivild.
Kære Poul. Du har tændt lys og været et fyrtårn for mange - også os.
Tak for alt.
Carsten og Helle Bak Holvad

2018 Bang-Vester